Mat mot urinveisinfeksjon

Forside Forum Diskusjonsforum på SeniorPortalen Ernæring Mat mot urinveisinfeksjon

Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Stina Johnson Stina Johnson 2 år, 10 måneder siden.

 • Forfatter
  Innlegg
 • #2153

  Gudrun Jakobsen
  Participant

  Jeg har problemer med gjentagende urinveisinfeksjon. Har hørt at det er noen matretter som kan forebygge dette. Finnes det noen tips på dette?

 • #2154
  Stina Johnson
  Stina Johnson
  Keymaster

  Hei!
  Tranebær kan virke forebyggende mot urinveisinfeksjon (UVI). Har du allerede fått infeksjon er det viktig at du drikker mye, helst sure drikker som ferskpresset juice av grapefrukt, appelsin eller tranebær. Vær bare obs på at grapefrukt og muligens tranebær kan interaktere med andre medisiner, så forhør deg med lege hvis du bruker medisiner.

  Mvh
  Stina

 • #2156

  Gudrun Jakobsen
  Participant

  Men juice inneholder jo mye sukker. Jeg har hørt at sukker kan bidra til enda mer bakterier? Å det finnes ikke noe mat som kan forebygge litt? Så slipper jeg passe på at jeg må drikke så mye hele tiden?

 • #2172
  Stina Johnson
  Stina Johnson
  Keymaster

  Hei igjen!
  Surgjørende mat og drikke skaper ugunstige vekstvilkår for mikroorganismer. Kjøtt, helkorn, ost, svisker, plommer og appelsin kan derfor være gunstig. Å drikke nok er nødvendig. Det gjør at bakteriene skyldes raskere ut av kroppen. Det finnes mange ulike juicer. Velg en som ikke er tilsatt sukker, men en som er ferskpresset, eller press juicen selv. Å være i aktivitet vil også kunne virke forebyggende da det styrker immunforsvaret.
  Mvh
  Stina

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Friskere med mat