Svar til: Julemat

#2734
Stina Johnson
Stina Johnson
Keymaster

Hei Birgitte!

Julemat er som kjent fet og kaloririk mat. Mange har gledet seg så lenge til julematen at de kaster den i seg når middagen først er servert. Da ender du fort på sofaen med sprengt mage etter måltidet. Hvis du ikke ønsker å forspise deg er det viktig å spise sakte. Legg gjerne ned gaffel og kniv mellom hver bit, slik at hjernen rekker å registrere metthet. Ønsker du å gjøre julematen mindre kaloririk, kan du skjære bort fettet på ribba og/eller lage kålrabistappen med matfløte i stedet for kremfløte. Selv om en juletallerken utgjør mange kalorier, er det vel så mye alkoholen som mange drikker ved siden som bidrar til kaloriene. Småspising gjennom hele julen av småkaker, sjokolade og marsipan er allikevel kanskje det aller verste. Bytter du ut småspisingen med sunn snacks som oppkuttede grønnsaker, bær eller frukt, trenger du nok ikke tenke så mye på hva du spiser i et par julemiddager. Den er jo faktisk det du gjør mellom nyttår og jul som er viktigst for vekten og helsen, ikke hva du gjør mellom jul og nyttår.
God jul!

Vennlig hilsen
Stina Johnson

Friskere med mat