Het suppe

Thai fiskesuppe

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne nydelige og smakfulle suppen passer perfekt i høstværet, i alle fall hvis du liker litt sterke smaker. Suppen er meget rik på selen, jern, vitamin D og omega 3 og inneholder også godt med folat og vitamin E. En porsjon av denne suppen gir en god boost for immunforsvaret!

Porsjoner
4
Tidsbruk
30-40 minutter

Ingredienser

  • 1 hvitløksfedd
  • 20 g ingefær, fersk
  • 1 stk sitrongress
  • 2 stk rød chili
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss rød karripasta
  • 5 dl kokosmelk
  • 7 dl fiskebuljong (1,5 terning løses i 7 dl kokende vann)
  • litt soyasaus
  • litt salt
  • 1 bunt asparges
  • 600 gram laks
  • litt frisk koriander

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 2 651,0 662,8
Protein (g) 141,3 35,3
Fett (g) 225,7 56,4
Karbohydrat (g) 13,4 3,4
Fiber (g) 12,83,2

Fremgangsmåte

  1. Skrell ingefær, skrell og skjær hvitløk i skiver, knus sitrongress og vask og del 1 chili i 2 på langs. Stek dette i en tykkbunnet gryte i 1 ss olje i et par minutter.
  2. Rør inn karripasta og hell over fiskebuljong og kokosmelk. La småkoke i 20 minutter.
  3. Dampkok asparges på rist i kjele i 8 minutter. Avkjøles et minutt og deles i mindre diagonale biter.
  4. Del laks i store terninger og stek forsiktig i 1 ss olje og litt salt. Sett til side.
  5. Sil av suppen og tilsett så fisk og asparges. Småkokes i 3-5 minutter.
  6. Vask 1 chili og skjær i tynne ringer. Grovhakk frisk koriander. Server suppen med et dryss av frisk koriander og rød chili.