Stekt torsk dandert på toppen av potetstappe overstrødd med sprøstekte baconbiter

Stekt torsk med potetstappe og bacon

Ernæringsfysiologens kommentar

Torsk er mager fisk med høyt innhold av protein. Rettens sammensetning gjør allikevel dette til et relativt fettrikt måltid. Det er imidlertid vist i studier at de som spiser fisk lettere går ned i vekt enn de som ikke spiser fisk til tross for likt kaloriinntak. Torsk inneholder spesielt mye av aminosyren taurin, som er vist å fremme vekttap.

Torskens høye innhold av jod og selen sikrer dessuten en god skjoldkjertelfunksjon som er meget viktig for forbrenningen og således kan hjelpe med å holde vekten.

Selen er også viktig for immunforsvar, syn, hud og hår.

Porsjoner
2
Tidsbruk
25 min

Ingredienser

Hovedrett

  • 300 g torskefilet
  • 100 g bacon
  • salt og sitronpepper

Tilbehør

  • 5 poteter
  • 1/2 dl matfløte
  • 25 g smør
  • 2 vårløk
  • salt og pepper

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 1 102,0 551,0
Protein (g) 38,0 19,0
Fett (g) 64,2 32,1
Karbohydrat (g) 52,7 26,4
Fiber (g) 5,62,8

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell poteter og sett til koking i 15-20 minutter. Stikk en skarp kniv i en av potetene for å sjekke om de er møre. De er møre når poteten glir lett av kniven.
  3. Torskefileten krydres og stekes i ildfast form midt i ovnen i ca 12-15 minutter.
  4. Mens potetene koker og torsken ligger i ovnen, sprøsteker du bacon i en varm panne.
  5. Møre poteter moses sammen med matfløte og smør. Bruk en potetstapper eller stavmikser. Finhakk vårløk og vend inn i stappen. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg torsken på potetstappen på tallerkenen og strø over hakket bacon.