hellmanns majones

Sødmefylt brokkolisalat

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne brokkolisalaten smaker helt fantastisk og passer like godt alene eller som tilbehør til middag.

Takket være brokkolien er denne salaten en god kilde til vitamin C og B-vitaminet, folat. Majonesen bidrar med mye vitamin E og sunt umettet fett som er gunstig for hjertehelsen.

Både vitamin C og vitamin E virker som antioksidanter i kroppen og er viktige for immunforsvaret vårt, får sår til å gro raskere og forbedrer sirkulasjonen i kroppen. Folat er blant annet viktig for dannelsen av proteiner og for modningen av røde blodceller.

Porsjoner
4
Tidsbruk
15 min + 120 min

Ingredienser

  • 1 pk baconskiver
  • 1 stk brokkoli
  • 1 dl rosiner
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl Hellmanns majones
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ss eddik (hvit)
  • 1 dl valnøtter

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 1 836,0 459,0
Protein (g) 35,4 8,9
Fett (g) 145,4 36,4
Karbohydrat (g) 94,8 23,7
Fiber (g) 15,84,0

Fremgangsmåte

  1. Sprøstek bacon og klipp i mindre biter.
  2. Del brokkolien i små buketter (spar stilken til middag i morgen).
  3. Finhakk rødløk.
  4. Visp sammen majones, sukker og eddik og bland alle ingrediensene sammen, unntatt valnøttene. Sett kjølig i et par timer.
  5. Dryss over hakkede valnøtter og server.