Salat i salig blanding

Ernæringsfysiologens kommentar

Er du saltsensitiv og sliter med høyt blodtrykk er denne retten kanskje ikke for deg, da det er ganske mye salt i både spekeskinke og fetaost.

Retten bidrar ellers med kalsium, vitamin A, E, C og folat og rikelig med antioksidanter i tillegg til mindre mengder av andre vitaminer og mineraler.

Porsjoner
1
Tidsbruk
15 minutter

Ingredienser

  • 10 stk småtomater
  • 20 gr ruccolasalat
  • 50 gr fetaost
  • 50 gr mango
  • 1/4 stk rødløk
  • 4 skiver spekeskinke eller
  • 6 skiver westfalerskinke
  • 1 ts kaldpresset olivenolje
  • 1 ts balsamicoeddik
  • Nykvernet pepper

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 320,0 320,0
Protein (g) 21,6 21,6
Fett (g) 20,0 20,0
Karbohydrat (g) 12,2 12,2
Fiber (g) 3,13,1

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader og stek spekeskinken til den er gyllen og sprø (ca. 5 min)
  2. Vask tomater og salat
  3. Del tomatene i 2, mango i små terninger og finhakk løken
  4. Bland salat, fetaost, mango, løk og tomat og ta en halv runde med pepperkvernen
  5. Vend inn olje og balsamico
  6. Server med sprøstekt speskinke på toppen