Kremet skogsoppsuppe

Kremet skogsoppsuppe

Ernæringsfysiologens kommentar

Har du vært ute og plukket sopp? Hva med en deilig soppsuppe til middag. Du kan bruke steinsopp, kantareller, piggsopp og trompetsopp etter hva du finner og hva du liker fra skogens matfat. Har du ikke sopp fra skogen kan du gjerne bruke aromasjampinjong fra butikken.

En kremet suppe er et godt valg for deg som har svelgeproblemer eller som sliter med å gå opp i vekt. Her får du mye energi i lite volum. Suppen er rik på vitamin A som er viktig for et godt syn, immunforsvar og slimhinnene i nese, hals, lunger og urinveier.

Porsjoner
2
Tidsbruk
20-30 minutter

Ingredienser

  • 250 g sopp
  • 1 gulrot
  • 30 g sellerirot
  • 1-2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 1 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Fersk basilikum eller persille

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 908,0 454,0
Protein (g) 13,9 7,0
Fett (g) 55,6 27,8
Karbohydrat (g) 12,0 6,0
Fiber (g) 8,24,1

Fremgangsmåte

  1. Del soppen i passelige biter (legg litt til side til garnering).
  2. Finhakk gulrot, sellerirot og sjalottløk.
  3. Smelt smør i en kjele og tilsett de finhakkede grønnsakene unntatt soppen.
  4. La det surre i 2 minutter.
  5. Tilsett soppen, legg på lokk og la det surre videre i ca. 5 minutter.
  6. Tilsett buljong og hvitvin.
  7. Kok opp og la det småkoke i ca. 8 minutter.
  8. Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn.
  9. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte.
  10. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  11. Pynt med frisk basilikum eller persille og litt stekt sopp.