Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe

Ernæringsfysiologens kommentar

Grønnsakssuppe er fiberrik og mager kost, men tilfører ikke så mye vitaminer og mineraler som man kanskje tror. 1 porsjon bidrar med ca. halve dagsbehovet av vitamin C og A fra betakaroten samt mange andre antioksidanter som er viktig for immunforsvaret.

Tilsetter du for eksempel kyllingkjøtt i suppen blir den straks mer proteinrik og mettende samtidig som den fortsatt vil være mager.

Porsjoner
4
Tidsbruk
30-40 minutter

Ingredienser

Suppe

  • 2 ss smør
  • 1 stk gul løk
  • 1 ts tørket timian
  • 80 g persillerot
  • 140 g sellerirot
  • 1 stk purreløk
  • 400 g potet
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 l vann
  • 2 buljongterninger
  • 1 laurbærblad (kan sløyfes)
  • Salt og pepper

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 770,0 192,5
Protein (g) 19,7 4,9
Fett (g) 35,8 9,0
Karbohydrat (g) 79,9 20,0
Fiber (g) 25,06,3

Fremgangsmåte

  1. Rotgrønnsaker og poteter skrelles og kuttes i terninger. Purre vaskes og deles i skiver. Løken finhakkes.
  2. Fres løk og timian i smør et par minutter.
  3. Skru ned varmen og tilsett resten av grønnsakene. Surres i noen minutter.
  4. Hell på vann og tilsett laurbærblad og buljong.
  5. Kok opp og la suppen koke til grønnsakene er møre.
  6. Smak til med salt og pepper og fjern laurbærbladet før servering.