fiskesuppe

Grønnsakssuppe med torsk og reker

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne suppen er mager og proteinrik. 1 porsjon gir kun 275 kcal, men hele 23,5 gram protein. Den dekker halve dagsbehovet for selen og bidrar med litt av alle vitaminer og mineraler.

Porsjoner
2
Tidsbruk
60 min

Ingredienser

  • 50 gr reker
  • 150 gr torskefilet
  • 1/4 stk purre
  • 1 stk gulrot
  • 50 gr potet
  • 1 stk sjalottløk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 ss rapsolje
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl matfløte
  • 40 gr frosne erter
  • 0,5 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 550,0 275,0
Protein (g) 47,0 23,5
Fett (g) 29,1 14,6
Karbohydrat (g) 21,9 11,0
Fiber (g) 6,53,3

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær gulrøtter og poteter i små terninger.
  2. Surr løk, poteter, gulrot og hvitløk i rapsolje til løken er myk.
  3. Hell i buljongen og kok i 10 minutter.
  4. Mens det koker kan du rense reker og fjerne evt. skinn og bein på torsken.
  5. Skjær fisken i biter på ca. 3 cm og krydre med salt og pepper. Sett reker og fisk til side.
  6. Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
  7. Mos til en glatt suppe med stavmikser eller en håndmoser.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Ha fisken og ertene i suppen.
  10. La suppen trekke i noen minutter.
  11. Smak til med hvitvinseddik.
  12. Legg rekene i varme suppetallerkener og hell over suppen.
Kilder
  1. Oppskrift og bilde er hentet fra ICA.
  2. Næringsberegninger