Mager og proteinrik middag

Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne suppen er mager og proteinrik. 1 porsjon gir kun 262 kcal, men hele 24 gram protein. For en frisk person på 70 kilo er dette en tredjedel av dagsbehovet for protein. Retten bidrar med litt av alle vitaminene og mineralene vi trenger.

Porsjoner
2
Tidsbruk
20-40 minutter

Ingredienser

Suppen

  • 1/2 gul løk
  • 1/2 stilk stangselleri
  • 1/2 ss rapsolje
  • 1/4 sellerirot
  • 1 rødt eple
  • 1/2 kvist fersk timian
  • 1/2 l vann
  • 1 buljongterning (grønnsak eller høns)
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 1,5 kyllingfileter
  • 1 ss margarin
  • salt og pepper
  • 1/2 ss fersk salvie
  • 1 ss hasselnøtter

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 523,0 261,5
Protein (g) 47,9 24,0
Fett (g) 25,8 12,9
Karbohydrat (g) 21,8 10,9
Fiber (g) 6,73,4

Fremgangsmåte

  1. Løk og stangselleri grovhakkes.
  2. Skrell eple og sellerirot og skjær i terninger.
  3. Løk og stangselleri freses i en varm kjele med olje til løken er blank.
  4. Tilsett eple, sellerirot og timian (dra bladene av stilken) og fres videre i ca. 5 minutter.
  5. Rør om jevnlig så det ikke svir seg.
  6. Hell på vann og ha i buljongterningen og la blandingen koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  7. Mens suppen koker, deler du kylling i mindre terninger, krydrer med salt og pepper og bruner dem i en stekepanne med margarin (skal være gjennomstekt).
  8. Grovhakk hasselnøtter og salvie.
  9. Trekk suppekjelen av platen og kjør suppen jevn med foodprosessor eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  10. Suppen helles i dype skåler og toppes med stekt kylling, grovhakkede hasselnøtter og salvie.
Kilder
  1. Oppskrift og bilde er lånt fra matprat.no
  2. Matportalen. Kostberegningsprogrammet, Mat på data (5.1). Tilgjengelig på: http://www.matportalen.no/verktoy/mat_pa_data/