Brun lapskaus

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne brune lapskausen er veldig proteinrik og dermed muskelbesparende. 1 porsjon gir deg godt med fiber, A og C vitamin, niacin, folat, fosfor, magnesium, jern og sink.

Når oksekjøttet blir tilberedt på denne måten blir det godt og mørt. Du kan fint fryse ned lapskausen i porsjonsstørrelser, så har du lettvint middag til senere.

Porsjoner
4
Tidsbruk
1 time og 30 minutter

Ingredienser

Brun lapskaus

  • 700 g oksekjøtt (bog eller høyrygg)
  • 600 g poteter
  • 400 g gulrøtter
  • 150 g kålrot
  • 80 g sellerirot
  • 1 stk purreløk
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • Vann

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 2 160,0 540,0
Protein (g) 160,8 40,2
Fett (g) 96,1 24,0
Karbohydrat (g) 144,8 36,2
Fiber (g) 34,48,6

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i små biter. Salte og pepre kjøttet. Brunes i smør i panne i flere omganger.
  2. Mellom hver omgang, legger du kjøttet i en gryte og koker ut kraften av pannen med litt vann. Hell vannet/kraften over i gryten slik at det står rett i underkant av kjøttet.
  3. Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time.
  4. Poteter og grønnsaker skrelles og kuttes i terninger og tilsettes. Kokes til alt er mørt, ca. 20 min.
  5. Hvis retten ikke har ønsket brunfarge kan du evt. tilsette noen dråper sukkerkulør.