Biff Bourgogne

Ernæringsfysiologens kommentar

Denne klassiske franske gryta er proppet med proteiner og lav på karbohydrater og passer fint for deg som må begrense karbohydratinntaket. Trenger du ikke å tenke på karbohydratene kan du gjerne servere gryta med en grov hjemmelaget potetstappe.

Biff Bourgogne er rik på kalium som har blodtrykksenkende egenskaper. I tillegg gir den et godt bidrag til det daglige anbefalte inntaket av jern, sink, selen, magnesium, C- og B-vitaminer.

Obs! Potetmos er ikke iberegnet i næringsinnholdet.

Porsjoner
2
Tidsbruk
over 2 timer

Ingredienser

  • 400 g oksebog, høyrygg eller mørbrad
  • 50 g bacon
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 persillerot
  • 1/2 sellerirot
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss tomatpure
  • 1-2 hvitløksbåter
  • 1 kvast friske urter (timian og persille)
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft
  • Salt og pepper
  • Sopp, gjerne selvplukket

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 1 163,0 581,5
Protein (g) 97,6 48,8
Fett (g) 53,8 26,9
Karbohydrat (g) 33,2 16,6
Fiber (g) 12,66,3

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøtt og bacon i terninger.
  2. Skrell og kutt løk, selleri, persillerot og gulrøtter i biter.
  3. Hakk opp friske urter
  4. Skrell og finhakk hvitløk. Det er viktig ikke å bruke hvitløkspresse.
  5. Del opp sopp.
  6. Stek bacon i en stor gryte som skal romme alle ingrediensene.
  7. Når baconet er ferdig stekt, tar du bitene ut og har kjøttet i gryten. Kjøttet skal brunes i baconfettet.
  8. Når det er nesten brunet ferdig, har du i løk, hvitløk, selleri, persillerot, gulrot og laurbærblad.
  9. Bland godt og tilsett tomatpure.
  10. Fres en liten stund til og pass på at det ikke svir seg i bunnen av pannen.
  11. Dryss over mel og stek litt til.
  12. Hell så over vin og kraft og smak til med salt og pepper.
  13. Kok på svak varme i omtrent 2 timer eller til kjøttet er mørt.
  14. Tilsett bacon og urter rett før servering.
  15. Sopp stekes for seg.
  16. Server med grov potetstappe og stekt sopp.
Oppskriften er levert av matkurs.no