Rosenkål til lunsj

De fleste av oss er kanskje vant med å koke rosenkålen, noen koker den i tillegg sønder og sammen slik at den smaker riktig så bittert. Lyst til å prøve en ny og smakfull vri på den sunne grønnsaken?

Rosenkålsalat

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 12 ferske rosenkål
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 0,5 dl parmesanost (ekte)
  • 3 ss kaldpresset Extra Virgin olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts Dijonsennep
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Skjær av stilken på rosenkålen og fjern stygge blader. Skyll godt og del de så i 2 på langs og strimle de fint på tvers med kniv.
  2. Valnøttkjerner ristes i tørr panne over medium varme i ca. 5 minutter.
  3. Parmesanost rives. Bland de tørre elementene godt i en bolle.
  4. Bland olje, eddik, sennep, salt og pepper og vend inn i salaten.
  5. Voilà! Du har nå en deilig lunsj.

Kilde

Shutterbean.com

En tanke om “Rosenkål til lunsj”

  1. Hei, jeg hadde set på tv at rosenkål er en av de mest næringsrike grønnsaker, men visste ikke om det går an å lage en så fristende salat med den 🙂 Skal prøve til helgen

Legg inn en kommentar