17. mai kake

Kake i siste liten – Pavlova til 17. mai

Sent ute med kakebaking til 17. mai? Har du egg, fløte, sukker og noen bær er du langt på vei.  Pavlova marengskake krever nemlig ikke mange ingredienser, er enkel å lage, men likevel så god, så god!

Noen serverer Pavlovaen uten eggekrem og det smaker også nydelig. I så fall får du noen eggeplommer til overs som du kan bruke til majones eller noe annet godt.

Pavlova

Marengsbunn

  • 5 eggehviter
  • 1/4 ts salt
  • 2 dl sukker

Har du en bolle i stål eller glass er dette det beste. Bollen må være helt ren for fett, ellers er det vanskelig å få hviten til å stivne. Skill eggene og pass på at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med hviten. Visp eggehvitene med saltet først og tilsett deretter sukkeret. Stivpisk hvitene. Dette tar ca. 10 min.

Fordel massen utover bakepapir på en stekeplate og stek ved 125ºC i 1 time og 30 minutter. Bruk gjerne kakefatet som mal og tegne rundt dette på bakepapiret. Sett til avkjøling etter den er stekt.

Eggekrem

  • 5 eggeplommer
  • 3 ts maizenamel eller johannesbrødkjernemel
  • 4 ss sukker
  • 2,5 dl melk

Ha alle ingrediensene i en gryte og sett varmen på medium til høy. Rør hele tiden og ta kjelen av platen når du kjenner den begynner å tykne og så vidt boble. Sett til avkjøling.

Krem

  • 1 liten boks kremfløte
  • 1-2 ts vaniljesukker

Pisk krem og vend forsiktig inn i den avkjølte eggekremen. Fordel kremen over den avkjølte kaken og pynt med bær.

Bon appétit og gratulerer med dagen!

Legg inn en kommentar