Fjærkre

Kyllingkjøtt med antibiotikaresistente bakterier

NORM-VET, Mattilsynets og Veterinærinstituttets program for å overvåke bruken av antibiotika i dyr, fôr og næringsmidler, har avdekket at det er høy forekomst av resistente bakterier på kyllingfileter og kalkunkjøtt.

Mattilsynet ser alvorlig på funnet, men før en eventuell risikomerking kan vurderes, mener Mattilsynet at det er behov for mer kunnskap om eventuell risiko og det pågår nå et forskningsprosjekt på området.

I mellomtiden får vi gjøre som vi alltid har gjort, være nøye med hygienen ved håndtering og tilberedning av kylling- og kalkunkjøtt.

Gode råd ved håndtering av fjørfe

  • Bruk egen skjærefjøl og kniv. Rått fjørfekjøtt skal aldri ligge sammen med rå grønnsaker slik som på bildet øverst i artikkelen.
  • Vask hendene godt etter du har tatt i det rå kjøttet.
  • Kjøttet skal gjennomstekes eller kokes for å drepe mulige bakterier (dette gjelder også svinekjøtt).
  • Ikke legg ferdig stekt kjøtt tilbake der hvor du har hatt det rå kjøttet. Alt som er brukt av skjærefjøl, tallerken, kniv og lignende legges direkte til vask.

Kilde

Mattilsynet sier nei til merking av kyllingkjøtt. [Internett]. Mattilsynet; [hentet 2014-09-18]. Tilgjengelig fra: http://www.mattilsynet.no/

 

 

 

Legg inn en kommentar