Enkle desserter med frukt og bær

Dessert kan være en ypperlig måte å få i seg antioksidanter, vitaminer og mineraler hvis du velger smart!

Undersøkelser viser at ca. 40 % av seniorer over 60 år spiser dessert i hverdagen. Og faktisk så kan dessert være en gylden anledning til å få i seg en av dagens porsjoner med frukt og bær og dermed viktige antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Er du en av dem som får søtsug utover kvelden, kan en liten dessert faktisk hjelpe deg med å unngå fråtsing utover kvelden.

Nysgjerrig på hvorfor du har plass til dessert, selv om du er stappmett? Svaret får du her. 

Ønsker du en sunn dessert kan det være smart å styre unna frukt og bær som ligger i sukkerlake, men heller velge friske bær og frukter og eventuelt sukre litt selv. Da har du mye større kontroll med hvilke mengder du får i deg. Det aller beste er selvfølgelig å droppe sukkeret og venne seg til de naturlige smakene.

Her har du 5 forslag til desserter, med næringsinnhold fra minst til mest kalorier.

Friske bær med vaniljeyoghurt

1 porsjon

1 dl jordbær delt i biter
1/2 dl blåbær
1 ss vaniljeyoghurt

Næringsinnhold:
52 kcal, 1,3 g protein, 1 g fett, 8,1 g karbohydrat, 2,4 g fiber.

Eple og banan med kanel

1 porsjon

1/2 eple i små biter
1/2 banan i skiver
1/2 – 1 ts kanel drysses over bitene.

Næringsinnhold:
85 kcal, 0,8 g protein, 0,3 g fett, 18,2 g karbohydrat, 2,4 g fiber.

Mango med pistasjenøtter

1 porsjon

1/4 mango i biter
10 pistasjenøtter hakket

Næringsinnhold:
98 kcal, 2,2 g protein, 5,7 g fett, 8,9 g karbohydrat, 1,7 g fiber.

Bakt eple med kanel

1 porsjon

1 eple
1/2 ss smør
1/2 ss sukker
1/2 ts kanel

Fremgangsmåte:
Vask og tørk eplet og stikk ut kjernehuset slik at det blir et hull gjennom eplet. Snitt gjennom skallet, slik at det ikke sprekker under steking. Bland mykt smør, sukker og kanel. Fyll eplet med blandingen og sett det i en liten ildfast form. Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca. 15-20 min. Serveres varme.

Næringsinnhold:
142 kcal, 0,5 g protein, 4,4 g fett, 23,5 g karbohydrat, 3,1 g fiber.

Jordbær dyppet i mørk sjokolade

1 porsjon

5 jordbær
25 gram mørk sjokolade med 70 % kakao (Bocca er et godt alternativ)

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen over vannbad og dypp hele jordbær i den smeltede sjokoladen. Legg i kjøleskapet noen minutter før servering.

Næringsinnhold:
146,5 kcal, 2,4 g protein, 10,6 g fett, 10,1 g karbohydrat, 0,8 g fiber.

 

 

 

En tanke om “Enkle desserter med frukt og bær”

Legg inn en kommentar